Vintage

Store News

En toen waren we open…

Na alle stress en geregel zijn we inmiddels alweer bijna twee maanden geopend en is onze winkel aan de Rodenrijselaan 41c Rotterdam een feit. De winkel hangt vol met dames- en herenkleding, accessoires en schoenen uit de jaren 30 tot 60 die met zorg zijn geselecteerd. Daar ligt ook meteen de grootste uitdaging, want het is duidelijk anders dan inkopen bij vaste groothandels waar je eenvoudig opnieuw eerder bestelde producten kunt bijbestellen. Vintage kleding uit deze jaartallen wordt nu eenmaal met de dag schaarser en meestal is er maar één van elk te vinden.

Het is dan ook nu al een sport voor ons geworden om wereldwijd op zoek te gaan naar mooie unieke spulletjes. Hoe gaaf is het als je tegen een originele Deadstock (nieuw en ongedragen vintage) jurk aanloopt uit de jaren 40!
Stiekem wordt je er ook wel een beetje hebberig van, want ja, de kans dat je deze ongedragen vintage jurk nogmaals tegenkomt… Gelukkig blijken de maten niet altijd op mijn lijf gemaakt te zijn en gaan ze na een laatste inspectie en was/stoombeurt netjes de winkel in.

Gents outfit Voor dames is het ondanks de schaarste alsnog makkelijker dan voor heren om vintage 30’s – 60’s items te vinden. De reden? Vrouwen hebben door de eeuwen al  (ja, dat durf ik met zekerheid te zeggen) een ruimer assortiment in hun kast hangen. Een gemiddelde Gent koopt zijn kleding op functionaliteit, draagbaarheid, maar heeft vaak ook nog wel een goede formele outfit hangen voor feestelijke gelegenheden.

Als het afgedragen was (en niet meer te repareren) ging het weg en werd er nieuw gekocht. Vrouwen droegen hun kwetsbare jurkjes om ze vervolgens na een stoom of wasbeurt netjes gestreken in de kast terug te hangen. Zo bleef dit veel langer bewaard.

Door onze wereldwijde zoektocht bieden we naast een ruim assortiment voor dames inmiddels ook een grote keuze in jaren 30 tot 60 herenkleding, accessoires en hoeden aan. Je bent bij ons dus aan het goede adres voor een Interbellum, Rockabilly of Rock ‘n Roll outfit.
Binnenkort ben je ook welkom voor verhuur van  dames- en herenkleding, op die manier kun je bij ons ook terecht voor een ‘tijdelijke’ vintage look voor bijvoorbeeld een feest, fotoshoot of (thema)bruiloft.

 

Heb je suggesties, tips of vragen? Neem gerust contact met ons op en mail naar: info@bobbypinboutique.nl.

 

 

 

Gerelateerde berichten