Vintage

Store News

Feesten in Vintage; De volgende dag

Het was een prachtig feest, de opzwepende muziek en de uitgelaten sfeer lieten je de hele nacht dansen. Er werd gelachen, gesjanst en er zijn weer prachtige verhalen voor de volgende verjaardag geboren.

Bij het opruimen de volgende dag kom je je outfit tegen, die prachtige jurk ligt verfrommeld in de hoek van de badkamer en op je favoriete overhemd ligt de kat te slapen. Weer aan een hangertje straalt er weinig glamour meer van je chique kleding af. Wat er wel van afstraalt als je de kattenharen negeert is een mix van geuren die de herinneringen van de afgelopen nacht terugbrengen zoals parfum, bier, sigaretten en transpiratie. Dagje buiten luchten dan maar.

Buiten aangekomen laat het volle daglicht zien dat je make-up blijkbaar toch aan de jurk zit. Je wist zeker dat je hier gisteravond erg zorgvuldig mee om was gegaan. Het overhemd lag sowieso al meteen in de wasmand, je ziet al op tegen het strijken ervan. Maar goed, zo alles weer in de kast hangen is ook geen optie. Dat gaat voor vervelende verassingen zorgen de volgende keer dat je die outfit in gedachten hebt als je een uur voor vertrek je klaar wilt maken.

Grote kans dat je je geliefde kleding niet in de wasmachine kan gooien: delicate stoffen, dry cleaning only labels, pailletten en andere versiersels houden je tegen. Of je weet het niet meer, want de fabrikant had de labels op zo’n onmogelijke plek in de jurk genaaid dat je die meteen eruit geknipt hebt.

Ok, het is duidelijk, je bent zelf niet bij machte dit zelf te doen. Het moet dus naar de stomerij.
Jeetje, wanneer ben je voor het laatst naar een stomerij geweest? Dat kan je je niet meer herinneren. Als je er op let zijn er genoeg, blijkbaar wordt er heel wat afgestoomd in de buurt. Maar welke moet je kiezen? Wat oogt betrouwbaar? En wat moet het kosten? Als je de prijs ziet, kun je net zo goed een nieuwe jurk kopen.

Je stort jezelf in berg vanaf prijzen en geen garanties en een hoop beloftes. Met je kleding in de hand loop je van hot naar her. Hier krijg je geen goed gevoel bij. De prijzen zijn ook niet mals zeg! Dan maar terug naar de winkel waar het stuk gekocht hebt, wellicht weten zij wel een goed adres. Een schot in de roos! Ze kunnen het zelf! En die prijzen vallen enorm mee. En de volgende keer neem ik meteen die zomerjas mee zodat die er ook weer stralend uitziet!

Bobby Pin Boutique Dry Cleaning