KLEDINGMATEN

Meten is weten

Niets is vervelender dan online een kledingstuk kopen dat al direct te klein of te groot blijkt te zijn als je vol verwachting je pakketje open maakt.  Omdat elk kledingstuk uniek is en vaak ook geen maatlabel heeft, meten we ieder item voor je op.

Zo kun je in onze webshop naast ieder kledingstuk de werkelijk (plat gemeten) maten vinden. Hieronder zie je welke afmetingen we bij elk artikel vermelden. Zorg er dan ook voor dat je met een meetlint niet alleen je eigen maten opmeet, maar ook die van een vergelijkbaar, goed passend kledingstuk uit je collectie. Dit voorkomt teleurstellingen en kun je die nieuwe jurk direct dragen!

A. Schouder tot Schouder – plat gemeten van schoudernaad tot schoudernaad
B. Borst  – plat gemeten over de borst, van oksel tot oksel, maal twee.
C. Taille  – plat gemeten op het smalste deel van de taille, maal twee.
D. Lengte – plat gemeten van de nek tot zoom. Hiermee weet je hoe lang bijvoorbeeld een jurk of jas valt.
E. Heup – plat gemeten is dit het breedste deel (meet verschillende keren, ga uit van de ruimst gemeten maat)

Verder gebruiken wij ook een indicatie maat, zo kun je snel zien of het kledingstuk in jouw maatrange zit. Dit bepalen we aan de hand van de plat gemeten taillemaat maal twee. In onderstaand overzicht zie je eenvoudig welke maataanduiding wij gebruiken.

XXS = 60 cm taille
XS = 65 cm taille
S = 70 cm taille
M = 75 cm taille
L = 80 cm taille
XL = 85 cm taille
Twijfels?

Heb je twijfels over je eigen maten of de vermelde maten in onze webshop? Laat iemand anders je maten opmeten of klik op de knop ‘Vraag over item’ voor meer informatie. Je kunt ook deze video tutorial bekijken.